Slik trener vi Kompletthunder

Vår filosofi er enkel:

Det skal være lett å være hundeeier, og det skal være lett å være hund!

Vi mener det viktigste vi gjør er å lære deg som hundeeier til å bli en god HUNDETRENER! Vi bruker selvsagt belønningsbaserte treningsmetoder og er opptatt av dyrevelferd.

Hunden din vil jobbe for en god belønning og det er viktig at du vet hva som motiverer hunden til å lære nye ting og samarbeide med deg. På alle våre kurs vektlegger vi det å utvikle gode belønninger og den viktige leken mellom deg og din hund! Har dere det gøy sammen og hunden elsker belønningen sin, kan man få en hund til å gjøre de utroligste ting!

Vi ønsker å bidra til å lage en god relasjon mellom deg og hunden din. En god relasjon er grunnmuren vi bygger resten av treningen på, og den består av gjensidig tillit, godt samarbeid og tydelige regler. Har hunden lyst til å samarbeide med deg fordi det føles godt, kan du lære hunden din hva som helst. Tydelige regler er viktig, da lærer hunden å oppføre seg hjemme og i samfunnet, og forstå at eieren bestemmer.  

Når hunden har en eier som er tydelig, rettferdig og konsekvent blir det lett å være hund!

Det er mange meninger om hva som er den beste måten å oppdra en hund på, og det finnes utallige metoder man kan bruke for å lære en hund til å gjøre det vi ønsker den skal gjøre. På våre kurs lærer du om hundens språk slik at du blir flink til å se hvilke signaler hunden gir deg i ulike situasjoner. Vi forklarer læringsteori på en forståelig måte, slik at du forstår hvorfor hunden responderer som den gjør og hvorfor belønningsbaserte metoder gir bedre resultater. God læring får man når man legger opp til at hunden skal lykkes og at den forstår hensikten med treningen. Hundens motivasjon må ligge i mestringsgleden, ikke styres av frykten for konsekvensene.

En Kompletthund er en hund som får dekket sine behov gjennom fysisk aktivitet, mentale utfordringer og sosialt samvær med folk og dyr. Vi mener det beste du gir hunden din er:

  • valpekurs/videregåendekurs som lærer hunden din hverdagslydighet.
  • miljøkurs gjør hunden din trygg over alt.
  • søkskurs tilfredsstiller hundens behov for snuse, i samarbeid med deg.
  • variert fysisk trening og aktiviteter gjør hunden din sterk, frisk og avslappet.

For oss er det viktig at dere begge opplever mestring, og våre instruktører gjør alt de kan for å fylle opp «verktøykassen» din og gjøre det gøy å trene hund!